• darkblurbg

 

 

Arbeidsmediation is een laagdrempelige manier om conflicten op de werkvloer op te lossen. Het biedt aan deelnemers de gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan over wat er tussen hen speelt. Doel van deze gesprekken is dat deelnemers een oplossing bereiken voor het conflict.

Mijn rol als mediator is om, als neutrale en onafhankelijke gespreksleider, deelnemers bij dit proces te ondersteunen. Ik doe dit door het communicatie en onderhandelproces tussen hen te begeleiden. Mijn inspanningen zijn erop gericht dat alle deelnemers de ruimte krijgen om te delen hoe zij de situatie ervaren en wat hun wensen, zorgen en behoeften zijn. Ik doe dat op een laagdrempelige en open manier.


Voordelen van arbeidsmediation: 

  • Snelheid. Een mediationtraject bestaat meestal uit één of enkele gesprekken en kan daardoor veel sneller afgerond worden dan een gerechtelijke procedure.
  • Kosten. De kosten voor mediation zijn in het algemeen een stuk lager dan de kosten van een gerechtelijke procedure.
  • Inspraak. Bij mediation heeft u inspraak in de oplossing van het geschil. Bij een gerechtelijke procedure legt de rechter een beslissing op.
  • Prettige verstandhoudingen. Mediation heeft een informeel karakter en leidt er vaak toe dat de verhoudingen tussen partijen goed blijven of op een goede manier afgesloten kunnen worden.

 

Klik voor meer info.